20120519

: Saat Itu ♡

\\Bismillahirrahmanirrahim// Assalamualaikum



saya minta maap awak . saya janji saya tak kan ulang lagi perkara tu . 

please,i beg you once again . . .

lamunan Darl terhenti sebaik saja telinganya menangkap baris ayat inggeris itu tadi .

arghhh....lelaki semuanya sama , monolog hati kecil Darl....

pada mereka,bila sudah melakukan kesilapan,just say i'm sorry,i'm promise not to do it again....

adakah mereka mengerti maksud di sebalik sebaris perkataan itu.....




arghhh.....persetankan itu semua...



itu semua tidak berbaloi lagi kini...

perkara itu sudah dilipat cantik dalam memori yang dikira Darl sangat pahit bersamanya suatu ketika dahulu....

yang sangat sukar untuk ditelan....

kini ia hanya tinggal seakan-akan bayang-bayang hitam yang muncul apabila memori urat saraf kembali ke bahagian kotak penyimpanan maklumat lama....




arghhh....

sungguh ia bukan suatu perkara yang mudah untuk dilupakan....

memaafkan saja sudah cukup memakan satu jangka masa yang lama,inikan pula untuk melupakannya....






ya , benar....



wanita , memang sifatnya mudah memaafkan , 





tetapi ,






wanita juga , amat sukar untuk melupakan....






14 comments:

reenapple said...

yaaa.. setuju dengan itu.. =)

senang memaafkan namun sukar melupakan..

miza kimbum said...

@ reenapple | kan (:

Tabuan Comot said...

btl tu.pmpuan snang nk maafkan tp ssh nk lpekan..heeehhee

miza kimbum said...

@ Tabuan Comot | kan3x.....hoyeahh ! (:

Lara Hani said...

apa juga keadaan wanita itu, dia tetap ciptaan Tuhan yang paling indah.

miza kimbum said...

@ Lara Hani | betul tu,setuju.

dyra cute(kembr ag 1)ngeh2.. said...

cm kene btg hidung sndiri..tp skrg gue xmdh memaaf an n menerima..ngeh2...

miza kimbum said...

@ Dyra | xpe2...adk pham,ngeh2...

bukanretis said...

pompuan boleh jd lebih ego lg hebat dr lelaki bila dah mula mmbenci..kan3? hehe

syafiqakarim said...

slow slow.lama lama pasti boleh

miza kimbum said...

@ bukan retis | mmm....btl3x.

miza kimbum said...

@ syafiqakarim | insyaAllah,pasti.mungkin.

NiaLidia. said...

sgt setuju. memang mudah utk seorang wanita memaafkan kerana hatinya lembut tp tak mudah utk wanita melupakan kerana hatinya lembut. :)

miza kimbum said...

@ NiaLidia | ya,terima kasih sudi baca ^^