20130830

Bahagia

Bismillah,

Assalamualaikum .

*krikkkrik* awkwardnya rasa nak menulis kat sini. Teheee...

Sebenarnya, ada dua sebab je kenapa aku masih lagi publish entry kat blog ni. Either aku nak cerita and share yang aku tengah rasa gembira atau sedih. Tu je sebabnya. Kalau tak rasa dua-dua perasaan tu, maka tak terupdate lah blog ni,ngeee....

Jadi, malam ni aku nak share rasa kebahagiaan aku kat semua followers dan readers blog aku yang tak seberapa ni. Actually, aku takde spesifik sebab kenapa aku rasa bahagia dan gembira sekarang, in this moment, cuma aku rasa perasaan aku tenang dan jantung serta hati aku macam tersenyum kat aku. Feels blessed with this feeling :)

Though, ada je manusia yang cuba menjatuhkan semangat aku atau merentap kebahagiaan aku, aku still lagi boleh berfikir dan move on serta tersenyum senang. Nak tahu sebab apa? Sebabnya kita kan ada Dia. Jadi, watpe nak sedih-sedih kan? Semua rasa tu dari Dia jugak.

Kau pernah dengar, kalau kau kejar akhirat, dunia akan kejar kau? pernah dengar tak? kalau tak, nah aku share ke kau orang semua. ^^ Seriusly, kalau aku down, kawan aku selalu cakap, kau bangun lah, kau tolong agama Nya, Dia akan sentiasa bantu kau. Heh jangan lupa, Dia sentiasa je ada dengan kita, kita je yang sentiasa lupa Dia.

Dan dalam masa yang sama ni, aku suddenly terfikir macam manalah boleh wujud manusia yang berhati kejam dan cuma fikirkan keganasan je in 24/7 per day? Seriusly, aku tak faham. Mereka ni takde sifat belas kasihan atau prikemanusiaan ke macam mana?

Last, terima kasih kepada semua yang masih lagi membaca blog tak seberapa ni, ribuan terima kasih aku ucapkan, hehehe. Sebelum terlambat, aku rasa sempat lagi kot nak wish Selamat hari Raya maaf Zahir Batin dan Selamat Hari Merdeka kepada korang semua. Merdeka kan lah diri korang semua daripada ciri-ciri jahiliah, okies? ;)



till then, out. Love 

4 comments:

aku-bukan-robot said...

nice post.

merdekakah kita ? fuhh

miza kimbum said...

aku-bukan-robot | ngeee, mari soal diri masing-masing ;)

Rokiah Wandah said...

miza, akak belum merdeka. minda masih dijajah ni.
sedih.

akak ada twitter tp tak aktif la 24/7 hehe, pakai nama rockiah wandah. :)

miza kimbum said...

rokiah wandah | akk,kalau yg tu memang payah sikit nak dimerdekakan,kita pun sama jugak. ok,tq kak XD