20130203

Cakap-Cakap

Bismillah ,

Assalamualaikum u'alls,

Actually,mari kita tulis sepam dua tiga patah kat blog ni...sementara tunggu mata nak lelap ni,orang kata ambil feel dulu....yela,nak tido,tak boleh nak tido,akibat lebihan tido siang tadi...walaupun esok ada kelas pagi,sadis T.T

Ohh,jangan tanya kenapa tak menelaah subjek esok,soalan tu sungguh ekstrem untuk dijawab...tak paham?it's ok,u can ignore it ok,*smile*

Sebenarnya,subjek sem dua ni aku rasa kan banyak buka minda aku.....aku rasa macam,"what?apalah,benda tu pun tak tahu?" kau orang paham ke? maksud aku rasa macam semakin kita belajar,semakin kita tahu yang kita ni sebenarnya takde la tahu apa-apa sangat pun....konon banyak tahu,kononlah....padahal *pergi cermin diri sana lah* ok,sadis T.T

Korang mesti pernah dengar kan,"don't jugde a book by it' cover kan?" kalau tak pernah dengar jugak,mohon lekatkan ayat ni dalam kepala kau orang ok :p maksud nya,alah tak payah lah nak hukum-hukum orang dari luaran,kau sape kan nak hukum-hukum orang?sedangkan hakim kat mahkamah pun,dorang kena ada bukti baru jatuhkan hukuman...

aku cerita ni,sebab nak bagitahu kau orang ni sebab ada salah sorang lect (baca:lecturer) aku tu,penampilan dia ok la,smart then macam orang yang up-to-date tapi still tak over,then gaya macam biasa-biasa je,tapi sekali dalam kelas,dia boleh bukak cerita pasal hadis dan ayat-ayat Al-Quran...

aku rasa like,"wohaa! this is amazing" rasa sangat malu kot berdepan dengan dia....tunding jari kat kepala,"kau ado?kau ada tahu papa tak pasal semua tu?" nangis masuk bilik.....malu kot,malu.....rasa macam nak keluar je dari kelas,lebih-lebih lagi,bila dia cakap,"korang pernah baca tak pasal hadis ni,ayat Al-quran ni,bla bla bla"? korang baca apa selama ni?majalah m------?korang ni busy sangat ke sampai ayat Al-Quran pun tak sempat nak baca?

wohaa! malu kat situ jugak,rasa macam batu hempap kat kepala kan? apa? korang tak rasa pape? ok,aku rasa better korang cek balik diri and iman,it must be something wrong somewhere,ya,i'm sure that..

-something for remind myself actually and u,aman  :)-

17 comments:

aku-bukan-robot. said...

(= . well written. keep it up sis . Fi amanillah.

btw. chaiyyok2. tc with <3 semoga jadi yg Allah sayang.

miza kimbum said...

aku-bukan-robot | segan pulak,baru nak bertatih,kihkih :p

inshaAllah,thanks sis,u too <3

dira-twin to this owner of the blog- said...

Aman r amin?

Fienazzuki said...

Nice entry!
Love it!

Konfrontasi Lara said...

busuk diluar, tak semestinya busuk didalam.

miza kimbum said...

dira;angah | gue memang nak tulis aman,ok :P

miza kimbum said...

Fienazzuki | thanks2x...nyorok belakang langsir*malu*

miza kimbum said...

Konfrontasi Lara | tapi, macam mana nak pastikan kedua-dua nya wangi?

Päk Läng said...

selain berkongsi rasa, hidup juga adalah tentang saling mengingatkan :)

miza kimbum said...

Pak Lang | kan?harap juga ada yang sentiasa yang mengingatkan ku (:

hanaahmad said...

kita terlalu mudah menjatuh nilai, begitulah yang terjadi.

miza kimbum said...

hanaahmad | betul tu kak,dah menjadi normal benda tu semua sekarang

Siti said...

selalunya luaran x sama mcm dalaman hihi..slm knl.

miza kimbum said...

ya,betul juga ,salam kenal ^^

Munabuna said...

Kita memang kerdil... Terlalu kerdil, tapi masih kita sangka kita ni hebat, sedangkan... huu

Mr. Doctor said...

yup.. dont judge a book by its cover.. sentiasa bersangka baik =)

miza kimbum said...

betul tu mr. doctor XD