20121025

Heartbeat


Bismillah ,


It such a long time not write anything here... bukan sengaja mahu membiarkan sepi, tapi assement yang sangat lah terlampau banyak nya dengan kelas yang pukul 7 baru nak tahu berhenti, dengan badan yang lemah dan makanan yang kurang berkhasiat membuatkan fizikal dan dalaman ku sungguh lesu dan lemah...


serious,aku rasa macam nak give-up pun ada sometimes... fikir betul ke apa yang aku dah buat ni... tapi,is it benda yang sangat lah membuang masa... dah sekali melangkah,teruskan je lah ye tak? aku harap aku kuat lah... kekuatan itu betul-betul aku perlukan sekarang...


aku sangat rindu kawan-kawan blog aku...kesibukan aku yang sangat lah melampau tu membataskan pergerakan aku untuk membuat lawatan di setiap blog kegemaran aku... aku sangat sedih,serious tak tipu... aku suka baca blog mereka sebab aku boleh tahu apa lagi benda yang aku tak tahu... and then aku tahulah aku lah manusia yang paling dungu sekali dalam dunia sebab tak tahu,tak pernah ambil tahu dan tak pernah care, " who care right?"


sometimes,aku rasa diri aku sangat pelik,sebab apa?sebab aku lebih suka berdiam diri daripada bercakap...kadang-kadang sampai aku selalu paksa diri aku,tanya diri sendiri apa benda bentuk soalan yang perlu aku keluarkan atau reaksi apa yang patut aku tonjolkan bila berada dalam kelompok kawan-kawan.....serious pikir benda tu saja mampu membuatkan aku rasa lemah dan putus asa...sampai satu tahap,aku biarkan je," let flow with the situation,right?"


aku kalau duduk suatu tempat tu,suka cari tempat kosong yang tenang dan nyaman,untuk aku duduk dalam keadaan tenang tanpa ada gangguan sesiapa... tapi,memang tak dapatlah kan...memang resultnya,kalau nak tempat macam tu,sila buat sendirian bhd di tempat anda,betul tak?fine,aku paham...tapi,serious aku memang tak suka tempat yang bising...


dan sekarang ada sahaja mereka yang suka menguji kesabaran marah aku...tak tahu ke yang mereka sakitkankan ni manusia juga...geram,sangat geram...nak marah balik,pikir banyak kali pula...lastly,terpaksa lah aku mengalah walaupun membuak-buak amarah aku....


ada lagi satu,aku selalu terngiang-ngiang ayat big bro aku :

sometimes pretend not know everything is more better

ada suatu hari tu,aku baru saja menjejakkan kaki aku kat tempat baru,siap-siap semua,tiba masa berpisah,big bro aku cakap tak payah buat yang kita ni tahu sangat pasal satu-satu perkara tu...tapi,masa tu aku tak dapat tangkap lagi kenapa dia cakap like that.. guess what?after several weeks,and now aku dah tahu dah sebab apa....and the result,serious aku rasa menyesal bab dah ter-mengaku pasal perkara yang aku tahu...



dan lastly,aku nak cakap salam aidiladha kepada kamu semua,yes kamu!kamu yang sedang membaca heartbeat aku ni...semoga raya korban kali ini memberi makna buat kalian ;)


p/s : tak tahu bila lagi boleh dapat update-.-



12 comments:

Bidadari Besi said...

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

miza kimbum said...

Bidadari besi | terima kasih (:

iLi afiqa said...

salam aidil adha miza!seriously rindu baca post ko.the same goes to me,dah lama x hupdate blog.whatever it is, stay strong, La hau la wala quwwata illa billah! :D

miza kimbum said...

iLi afiqa | :) rindu juga bca blog ang,thanks a lot :')

Päk Läng said...

untuk lebih pencerahan mengenai hartal, boleh rujuk

(dokumentari sejarah : 10 tahun sebelum merdeka)

http://www.youtube.com/watch?v=4Sn3C2QTeRs


oh ya, jemput ke event Puisi Satu Petang Ipoh (10/11/12)

http://www.facebook.com/events/240549786073683/?fref=ts


Pan. said...

keep calm dan minum kopi.chill

bukanretis said...

yes, let it flow. jadi tak jadi itu belakang cerita. janji kita da cuba. dan percayala,one day kita akn terkenangkan benda tu.its fun. drpd xbuat ape2. lagi rugi. :)

gudluck! ^^

miza kimbum said...

Pak Lang | terima kasih,aku akan baca nya kemudian,jemputan itu aku tidak dapat hadir,maaf.:')

miza kimbum said...

Pan | mungkin aku akan cuba lakukan itu,

miza kimbum said...

bukanretis | thanks akk ! ^^

Cik Panda said...

Hey si gadis :) Heee selamat menyambut ibadah korban buat awak :)
Awak, kadangkadang diam itu boleh jadi penyelamat. Hee.

Take care tau! <3

miza kimbum said...

Cik Panda | hye si dara (: kan?terima kasih :') <3