20120605

: Hidup Ini ,

Hidup ini ,
memang hanya untuk berfoya-foya sahaja kah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk bergembira sahaja kah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk burpura-pura menerima sahaja kah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk menerima sahaja kah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk menyenangkan hati kau sahaja kah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk menerima apa sahaja yang kau buatkah ?


Hidup ini ,
memang hanya untuk menangisi apa yang kau telah laku kan kah ?


Hidup ini ,
memang sudah hilang keadilan kah ?


Hidup ini ,






memang kejam bukan ?







aku benci pada yang membuatkan aku begini 





25 comments:

dyra cute kmbr ag 1 said...

Adk..angh ad komen td..xaw kuar ke x..hoho.mbtwnsape yg wt awk cm 2?xmaw sdh2..hehe..
U can strong.
XD

muhsin.aminudin said...

hidup tak kejam, cuma perbuatan kita yang tak perfect yang buat macam dunia ni kejam


WarungKopiKlangz

Bidadari Syurga said...

hidup ini? byk persoalan yang tertanam tanpa sempat difahami...

AmyZana said...

life is.... complicated :/

iLi afiQa said...

hidup kita mungkin nmpak kejam, tapi itu susunan Allah. dlm hadapi kekejaman tulah kita mnusia rasa btapa perlunya kita pada tempat utk minx tolong;that is our Lord, Allah.no such things He would burdening us over our limit...aku sure ko tahu ayat famous ni ' La yukallifullahu nafsan illa wus 'aha'
(2:284)

nini said...

salam kenal jugak...:).. sy paham bhase hindi..

Panda Mata Lebam said...

sabar kay dear. sabar itu kunci kejayaan kita. kalau kita berjaya sabar pada dugaan, kita dah berjaya dalam ketentuan Allah turutkan.
Hee :')
Be strong, be yourself and better <3

miza kimbum said...

@ dyra | dah kua ngah,mmg STRONG :P tq,

miza kimbum said...

@ muhsin.aminudin | ya,harap begitulah ,

miza kimbum said...

@ bidadari syurga | ya akk,sangat banyak,umphhh

miza kimbum said...

@ AmyZana | aku harap dpt mengubahnya :/

miza kimbum said...

@ ili afiqa | thanks sbb ingatkan aku pada ayat itu :')

miza kimbum said...

@ nini | ohh,mantap,boleh belaja ni,hohoho XD

miza kimbum said...

@ Panda Mata Lebam | thanks dear,i will,pasti,insyAllah :')

Camy Alya said...

fact is

life makes love look hard


kbai

Camy Alya said...

fact is

life makes love look hard


kbai

miza kimbum said...

@ Camy Alya | umphh,*blur 5 minit* ok,paham,^^



kbai (Y)

farah hanim said...

hidup nie yang pntgnye byk cabaran
tpi semua tu jadikan kita lebih dewasa
btol tak
so ape2 yg jadi
sabar k :)
pelangi akan muncl dalam tgh2 hujan tu :D

miza kimbum said...

@ farah hanim | ya,harap begitulah,moga pelangi itu sudi muncul (:

bobok said...

aku turut benci dengan manusia yg
buat aku begini.sial.

miza kimbum said...

@ bobok | umphh,tapi aku tidak dpt membencinya terus,

Nurrul said...

kalau tak ada dugaan tak seronok dunia ini...

*setiap apa yg berlaku pasti ada hikmah..Nurrul selalu ckp mcm nie juga.. tapi bila pikir balik.. perlu ke salahkan takdir yg terbaik untuk kita.. Dia Maha Mengetahui yg terbaik buar HambaNya.. :D

miza kimbum said...

@ Nurrul | ya,betl,itu memang tidak dapat dinafikan :')

Anonymous said...

Hidup kat dunia dah lah sekali lpas tu dapat pulak rupa macam sundal...aku benci diri ini...memang bosan hidup camnie...macam sialll... Hari2 kena buli pulak 2....dunia memang tak da keadilan....kalau akhirat lain cerita...semua boleh masuk syurga kalau berusaha...tuhan 2 kan maha pemurah...pengasih...

miza kimbum said...

anonymous | woohaa ayat kau 0_0 ...sabar ok...ada hikmah di atas setiap kejadian yg berlaku...Dia telah tetapkan sesuatu yg lain buat kau nanti...