20120310

: Epal Dan Wanita ! Part 2



Mereka pun berjalan seiringan ke arah kerusi batu yang dinyatakan Dalilah tadi....


"ok derr....da tibe da....aku duk kat sini,kau duk kat situ ea....bab nye aku rasa kerusi yang belah sana tu tak best la bab ti tak dapat tengok kolam ikan ni haa....",kata Dalilah pada Qistina.


"alright...bab aku rasa aku pun da lama tak usha-usha ikan yang ada dalam kolam ni...nta hidup nta mati dorang ni ek,hehehe..."jawab Qistina.


"nta la....aku pun rasa macam tu jugak la...seingat aku kali terakhir aku dok skodeng ikan-ikan ni ada la dalam enam bulan lepas...tu pun masa pendaftaran kolej kot....." Dalilah pula menambah.


"ea..da la...drop topik pasal ikan ni....kita datang sini bab aku nak denga explanation kau pasal apa benda alah tu tadi...alaaa...apa ayat sastera yang kau lafazkan tadi tu...aku da tak ingat la...."ngomel Qistina seketika.


"adoi,cepat betul lupanya minah ni ek...muda-muda lagi da di hinggap penyakit nyayuk...adoyai...parah betul kawan aku seorang ni....bukan benda alah laa.....yang aku cakap tu adalah sebaris ayat tau...ayat penyata..."gumam Dalilah.


"laa....apa yang kau dok kalut sangat ni...rileks la kawan....aku cuma terdelete sekejap ingatan aku kat sebaris ayat kau tadi tuu....hehehe...tu pun nak bising tau....heee.....otak aku ni memang tak leh sangat lau nak simpan data maklumat pasal ayat sastera ni....apa orang kata,masuk telinga kanan keluar telinga kiri...hehehe....."Qistina membalas.


"ok....cukup-cukup...lau bagi kau cakap,jawabnya sampai ke besok la aku tak jumpa pintu bilik aku tu ti...hahaha....,


Sebenarnya,maksud aku nak jadi buah epal yang susah untuk dipetik orang adalah aku nak jadi seorang perempuan seorang wanita yang bukan senang lenang je seorang teruna seorang lelaki tu dapatkan untuk makan then  bila da kenyang dia buang macam tu je....," panjang lebar Dalilah menerangkan.


senyap.........tiada balasan...............


"Qistina....oii Qistina....",panggil Dalilah....


"adoi...tido pulak si minah ni...penat aku dok explain dia leh sedap bantai tido je....heee.....sabar je laaa...."bising Dalilah.






bersambung...


2 comments:

Zida said...

kalau boleh satu2 part tu buat panjang2 sket, tak feel kalau pendek. hehe

miza kimbum said...

@ Zida | baik,thanks XD