20120527

Tutorial Masukkan Link di Sidebar

\\Bismillahirrahmanirrahim// Assalamualaikum


hari ni , cha'e request pada aku suruh buat tuto macam mana nak letak link untuk cerita yang kita buat kat sidebar blog , so , here we go .

kalau pada sesiapa yang tak paham , ni contoh dia ,

[yang anak panah tu tunjuk]



  • Log in > Dashboard 
  • Tekan design
  • Tekan add a gadget , cari html
  • Copy dan paste kod bawah ni kat situ 


<center>Tajuk<center>
<a href="url link">[1]</a> | <a href="url link">[2]</a></center></center>


Tajuk tu ikut suka nak letak apa
url link tu url link korang
[1] | [2] ikut suka nak letak apa


  •  Preview and Save
  • You are done 

Selamat mencuba (:



4 comments:

Fakhrul Haiyin said...

thnx 4r le tuto. XD

miza kimbum said...

@ Fakhrul | welcome (:

cha'e said...

tahnks a lot miza :)) i owe u one.

miza kimbum said...

@ cha'e | no boggie,haisyhh,apa owe pulak ,xde la..XD