20120301

: Epal Dan Wanita !



Sedang dalam perjalanan pulang ke kolej , Qistina dan sahabat baiknya , Dalilah berbual-bual dan bercanda menurut kebiasaannya.... mereka pulang lewat dari kelas hari ini kerana menghadiri kelas badan beruniform....

tiba-tiba......

mereka dikejutkan dengan deringan telefon bimbit Qistina yang menjerit-jerit lantang lagu Tentang Rasa yang dinyanyikan oleh Astrid dan dipopularkan melalui slot drama Vanilla Coklat di Tv3 setiap hari Selasa jam 9 malam.....

" wahhh.....sejak bila pulak la si minah ni tukar caller ringtone ni.....sebelum ni tak silap mcm lagu laen je.... dan lagi satu lately ni ramai pulak yang dok sibuk cari lagu Tentang Rasa...al-maklum la lagu nya kan membuai-buai perasaan....HAHA... ea , apa yang aku dok melalut ni...." gumam hati Dalilah.

"haa Qis siapa yang telefon kau tadi...bukan main rancak lagi kau berbual....aku yang kat sebelah ni pun kau tak layan terus...," kata Dalilah kepada Qistina.

"ohh....yang call aku tadi tu Daniel la.....kau ingat tak budak laki yang aku dok cite kat kau hari tu...",Qistina menjawab soalan yg dilemparkan oleh Dalilah tadi.

"haa...ingat-ingat...kenapa dengan mamat tu?? apa yang dia nak daripada kau?? Dalilah menyoal kembali....

"bagus pun kau ingat lagi....for your information my dearest friend,sekarang aku dengan dia da in a relationship....aku rasa bahagia sekarang....hehehe...." balas Qistina dengan tersimpul-simpul malu.

"ohhh...yeke..." itu sahaja ungkapan yang keluar daripada mulut Dalilah.

"kau tak nak  ucap kat aku tahniah ke Dal ?? kau bila pulak wei ?? da lama kau hidup solo ni aku tengok....hehehe" soal Qistina kepada Dalilah.

"ohhh...aku tak nak laa....aku nak jadi seperti buah epal.....buah epal yang susah sangat untuk dipetik orang..." jawab Dalilah.


"apa maksud kau ni Dal ?? " Qistina menyoal dengan wajah yang pelik.

"laa.....kau tak yah la wat muka pelik kau tuu.....macam apa daa aku tengok , hahahaha " balas Qistina.

habis da kau cakap benda pelik-pelik ni....otak aku ni da la susah nak cerna benda yang da masuk line-line sastera ni...hehehehe", bidas Qistina kembali.

"yela-yela..meh sini aku cita ea apa sebenarnye maksud ayat 'sastera' aku tu td....hahaha...jom kita duk kat kerusi batu tu kejap k...kang da sampai kolej , aku da x jumpa kau pulak..." kata Dalilah.

bersambung.....





10 comments:

norriezz said...

perghhh...!!!!!!!!!!!!!bkal penulis novel ke ni..:)))

miza kimbum said...

baru je nk mula nie....(:

dira hahaha said...

awk 2ls sndiri ke ni dik??

miza kimbum said...

yup ngah...ok x? (:

tulala said...

Teruskan Perjuangan!!!

miza kimbum said...

insyaAllah...syukran (:

Syeera said...

sambung cpt2..xsbar nk bace..:))

miza kimbum said...

insyaAllah....nantikannye ye (:

Razil Tahir said...

Sambung! sambung!! XD

miza kimbum said...

sy da buat sambungan part 2...(: